Nyhetsbrev, epostlister

Nyhetsbrev, hvorfor bør du satse på det nå?

Strategi, Merkevarebygging

Er du blant de som tenker at du skulle begynt med nyhetsbrev, men ikke vet hvordan det burde gjøres eller våger å satse? For hver dag du venter taper du nye kunder og salg. Her er litt info om effekten av nyhetsbrev og 8 inputs på hvorfor du bør sette i gang med en gang.

De aller fleste kjøper seg markedsføring på eksterne kanaler som nettaviser, Facebook, Instagram og LinkedIn, for å nevne noen. Disse kanalene er gode for sine formål, som i hovedsak handler om å nå flere for å bygge merkevare eller få nye kunder interessert. Men ingen av dem slår effekten av nyhetsbrev.

Hvor effektive er nyhetsbrev for å vokse virksomheten din? Har du en mail eller SMS liste er nyhetsbrev den mest effektive markedsføringsløsningen du kan ha. Digitale nyhetsbrev vil akselerere veksten av virksomheten din hvis det gjøres riktig.

Hvordan du får en god mailliste? La oss hjelpe deg!

I nyhetsbrev kan du personalisere din markedsføring og når du gjør det til en vane å sende innhold som legger til ekte verdi for kundene dine, begynner virksomheten din å høste noen uvurderlige resultater. Du bygger mer og mer tillit til merkevaren din, du styrker ryktet ditt som en leder innenfor ditt felt, og du forbedrer mulighetene dine for å være først i tankene når publikum vurderer å kjøpe noe innenfor din bransje.

Med andre ord, jo mer publikumet ditt stoler på at du forstår deres behov, desto tryggere vil de være for å handle med deg.

Her er noen statistikker som underbygger hvor effektivt nyhetsbrev virker:

For hver krone du bruker på e-postmarkedsføring, vil du få en gjennomsnittlig avkastning på 36 kroner – mer enn noe annen kanal. (Kilde: Litmus)

31% av B2B-markedsførere sier at utsending av e-post nyhetsbrev er den beste måten å pleie leads på. (Kilde: Content Marketing Institute)

49% av forbrukerne er glade for å motta nyhetsbrev fra merkene de elsker på ukentlig basis – altså ofte! (Kilde: Statista)

Men det som er virkelig gull med nyhetsbrev er epostlisten du over litt tid kan bygge. Den eier du og din bedrift og du kan gjøre med den som du vil. Algoritmer eller endrede retningslinjer hos kanaler og plattformer gjør ikke at du plutselig mister tilgangen til abonnentene dine. Så lenge du leverer verdi og engasjement vil mottakerne dine mer enn gjerne følge og samhandle med deg.

Hvor stor må en epostliste være? Det spørs hvem som er på epostlisten, men selv så få som 100 mottakere kan gi svært merkbar effekt. Hvordan du bygger en epostliste kan vi bistå med om du ønsker!

Trenger du noen flere praktiske innspill på å komme i gang med nyhetsbrev og se vekst i leads og salg, så har du her er våre 8 viktigste grunner til å satse på Nyhetsbrev – som en viktig del av din digitale markedsføring.

  1. Direkte kommunikasjon med målgruppen: Nyhetsbrev gir deg direkte og personlig kontakt med målgruppen din uten å være avhengig av algoritmer eller tredjepartsplattformer, eksempelvis på Google eller Facebook. Dette lar deg opprettholde kontakten og bygge relasjoner med abonnentene dine på en personlig måte. Faktisk vil vi argumentere for at epostlista er dine hotteste leads.
  2. Bygge tillit og troverdighet: Gjennom regelmessige nyhetsbrev kan du dele verdifullt innhold, kunnskap og ekspertise innenfor din bransje. Dette bidrar til å styrke tilliten og troverdigheten til din bedrift blant mottakerne, noe som igjen kan føre til økt kundelojalitet og engasjement.
  3. Økt salg og konverteringer: Ved å bruke nyhetsbrev til å markedsføre produkter eller tjenester direkte til målgruppen din, vil du øke salget og konverteringene. Når mottakerne dine føler seg knyttet til merkevaren din og stoler på dine anbefalinger, er de mer tilbøyelige til å kjøpe fra deg.
  4. Bygge en plattform for merkevarebygging: Kontinuerlig kommunikasjon gjennom nyhetsbrev setter navnet ditt foran abonnentene regelmessig. Dette bidrar til å styrke merkevare bevisstheten og skape en plattform for langsiktig merkevarebygging.
  5. Målbare resultater og analyse: Med e-postmarkedsføring og nyhetsbrev kan du enkelt måle resultatene av kampanjene dine ved å spore åpningsfrekvenser, klikkfrekvenser og konverteringsrater. Dette gir verdifull innsikt som kan brukes til å finjustere og forbedre fremtidige kampanjer – og du ser hva dine potensielle kunder er opptatt av.
  1. Utfyller kanalmiksen: Nyhetsbrev kan fungere som en komplementær kanal til andre digitale markedsføringstiltak, for eksempel sosiale medier, innholdsmarkedsføring og søkemotoroptimalisering. Ved å inkludere nyhetsbrev i en multikanal plan, kan du øke rekkevidden og synligheten til kampanjene dine ved å nå publikum på forskjellige plattformer.
  2. Øker engasjementet: Nyhetsbrev gir mulighet for dypere engasjement med målgruppen din ved å levere relevant og verdifullt innhold direkte til abonnentenes innbokser. Dette kan bidra til å opprettholde interessen og tilknytningen til bedriften din over tid, spesielt når det brukes i kombinasjon med andre kanaler som driver trafikk og interesse.
  3. Gir fleksibilitet og skalerbarhet: Nyhetsbrev er en fleksibel og skalerbar kanal som kan tilpasses ulike behov og mål. Du kan sende ut nyhetsbrev så ofte du vil og du kan vokse epostlista med potensielle kunder hele tiden, samtidig som du også kan dele opp mottakerne etter det de har lest, engasjement de har vist eller kjøp de har gjort.