Hjemmesider for digital markedsføring

Hjemmesider bør inneholde disse 10 elementene

Strategi, Merkevarebygging

Hjemmesider til bedriften din bør være en driver der du får nye kunder og salg. Det har egentlig aldri vært enklere å nå ut med sine produkter og tjenester.

Likevel er det mange som ikke klarer å tydelig måle hvilke kunder eller om noen i det hele tatt er kommet fra nettsidene.

Det finnes noen helt konkrete grep du kan gjøre får å få en nettside som skaffer nye kunder og salg.

En effektiv hjemmeside bør inneholde noen essensielle elementer for å tiltrekke besøkende, engasjere dem og oppmuntre dem til å handle eller utføre ønsket handling. Her er 10 punkter som en effektiv hjemmeside bør inkludere:

  1. Et klart og tydelig budskap: Det aller første dine besøkende bør se på dine nettsider er en setning som forteller hvordan din bedrift løser kundens behov. Du får fem sekunder på å vekke kundens oppmerksomhet. Det tilsvarer en ekte «oneliner». En hovedside skal vekke/forsterke dine besøkenes behov, gi dem en løsning, en kort og god plan for løsningen og til sist be om en handling. For mer tips om dette anbefaler vi boken Building a storybrand.
  2. Enkelt og attraktiv design: Hjemmesiden bør ha et enkelt, rent og tiltalende design som gjør det lett for besøkende å navigere og finne det de leter etter. Dette inkluderer bruk av tydelige skriftfonter, bilder av høy kvalitet og en gjennomtenkt layout.
  3. Responsivt design: De aller fleste besøker nettsteder fra mobile enheter, derfor MÅ hjemmesider være tilpasset mobil og ulike skjermstørrelse.
  4. Rask lastingstid: En rask lastingstid er avgjørende for å holde på besøkende og redusere at potensielle kunder klikker videre til andre.
  5. Innhold av høy kvalitet: Innholdet på hjemmesiden bør være relevant, informativt og engasjerende for målgruppen. Legg gjerne lengre informativ info i en blogg/nyhetsløsning. Dette kan inkludere tekster, bilder, videoer, infografikk og annet innhold som appellerer til besøkernes interesser og behov. Dette innholdet vil også gi deg gratis søketrafikk.
  6. Tydelig oppfordring til handling (CTA): Enhver effektiv hjemmeside bør inneholde tydelige og fristende handlingsoppfordringer som oppfordrer besøkende til å utføre ønsket handling, for eksempel å abonnere på nyhetsbrevet, kontakte bedriften eller gjennomføre et kjøp.
  7. Kontaktinformasjon: Tydelig angitt kontaktinformasjon, inkludert telefonnummer, e-postadresse og fysisk adresse, gjør det enkelt for besøkende å komme i kontakt med bedriften hvis de har spørsmål eller trenger hjelp.
  8. Sikkerhet: Sørg for at hjemmesiden er sikret med SSL-sertifikat og følger beste praksis for datasikkerhet for å beskytte både bedriften og brukernes personlige informasjon.
  9. Sosiale medier-integrasjon: Legg til ikoner eller lenker til bedriftens sosiale medieprofiler slik at besøkende kan følge og dele innholdet på hjemmesiden med sitt nettverk.
  10. Analyseverktøy: Implementer analyseverktøy, for eksempel Google Analytics, for å måle og analysere trafikk og atferd på hjemmesiden. Dette gir verdifull innsikt som kan brukes til å optimalisere og forbedre ytelsen over tid.

Les mer om hvordan vi kan skape hjemmesider som gir effekt for deg.