chatgpt omnione

AI og ChatGPT

Aktuelt

AI og ChatGPT, er dette slutten på begynnelsen. Det sies at det eneste konstante er endring, og den endringen får vi være vitne til nå.

Hvis du ikke har hørt om ChatGPT nå så har du antagelig bodd under en veldig stor stein, eller langt inne i skogen den siste tiden.

Vi observerer at noen kaller ChatGPT en «chatbot», men det blir som å si at internett er uviktig for fremtiden.
Det er åpenbart en “bot” du kan chatte med, men den kan ikke sammenlignes med andre tjenester som til nå har hatt den betegnelsen.
Det ligger en kunstig intelligens-algoritme kalt GPT-3 under der, som er en uhyre sofistikert modell for å forstå språk, og det er her det unike ligger… Den forstår helt vanlig språk.

Ok, men hva kan vi bruke ChatGPT til nå?

Du kan allerede i dag bruke ChatGPT til mye. Det mest åpenbare er alt som har med produksjon og bearbeiding av tekst å gjøre:

  • Skrive utkast til alle slags tekster; fra blogginnlegg til annonsetekster, eller kjærlighetsbrev
  • Lage sammendrag, ingresser, forkorte eller forlenge tekster.
  • Renskrive, forbedre, endre eller oversette tekster.
  • Analysere tekster for ting som ordbruk eller følelser.

AI kan så mye mer enn å skape tekst

ChatGPT er bare et eksempel. Bildegeneratorer  og andre AI tjenester har eksplodert i popularitet det siste halvåret, noen av disse er  Midjourney, DALL-E 2 og Stable Diffusion. Disse produserer imponerende visuelle resultater med enkle instruksjoner. Nå finnes det sterke kontroverser angående store juridiske fallgruver med tanke på opphavsrett og plagiering. Men likevel så står vi her i en revolusjon innenfor illustrasjon, bildebehandling og visuelt design som vi tror ikke lar seg stoppe.

I tillegg til tekst og bilde, finnes det masse verktøy som kan generere andre ting, som musikk, video og programkode. Søk bare i Google etter “AI create” så finner du allerede uendelig med tjenester for dette.

Vi bruker også maskinlæring og AI i vår omnichannel teknologi OmniAD med teknologi levert av Nexta.io.