gpt4 openai omnione

GPT-4 eksploderer: Hvordan vil dette påvirke annonsering?

Aktuelt

14. mars lanserte Open AI sin nyeste versjon 4 av deres nå populære AI-modell. De fleste brukere er nok mest kjent med ChatGPT, Open AIs chat-verktøy som er fritt tilgjengelig og har nådd over 100 millioner brukere i løpet av den første måneden.

Nå oppfordrer mange kjente gründere, som Elon Musk, det største AI-laboratoriet til å stoppe videre utvikling i seks måneder på grunn av «dypende risiko for menneskeheten og samfunnet».

Denne utviklingen er selvfølgelig ekstrem, og mange mennesker er selvfølgelig redde for virkningen av effekten denne nye teknologien vil ha på deres daglige liv. Derfor er det det rette øyeblikket å bruke litt tid på å se på den faktiske effekten GPT-4 har på reklame i forlagsbransjen.

Hva GPT-4 kan gjøre

Når du ser på den nåværende tilstanden til GPT-4, er det et smart verktøy. Med avanserte kognitive evner og bedre faktaresponser er det et svært avansert verktøy som kan hjelpe brukere med spørsmål og oppgaver.

Denne menneskelige berøringen er veldig imponerende og har ikke blitt sett før når du samhandler med AI-verktøy. Det blir spesielt relevant når de samhandler med deres ChatGPT-verktøy som lar dem ha faktiske samtaler. Noen av de mange bruksområdene er å lage annonsetekster, gi målrettingsforslag basert på informasjon eller finne søkeord for en kampanje.

Dette betyr imidlertid ikke at GPT-4 eller ChatGPT vil endre annonsering med en gang.

Konteksten til GPT-4 er viktig

Måten GPT fungerer på er at en bruker gir AI-modellen et input, også kalt en prompt, og verktøyet kommer tilbake med et svar. Dette viser at utdata er veldig avhengig av input fra brukeren.

La oss ta eksemplet med optimal kampanjemålretting. Hvis brukeren ikke har nok domenekunnskap om klienten, dens kundegruppe og annonsekunnskap om hvilke kanaler som skal brukes, vil ikke GPT-utgangen være av høy kvalitet.

Et annet eksempel er bruken av verktøy. Mange digitale annonseplattformer har i lengre tid brukt AI for optimalisering av kampanjer, som Facebook, Google og Nexta. Disse AI-verktøyene fungerer ettersom de kan bruke det underliggende datasettet og er laget for en spesifikk kontekst de opererer i.

GPT-4 kan ikke bare plugges inn og optimaliseres for kampanjer, da det er et talebasert verktøy og må gis riktig informasjon for å returnere utdata med høy verdi.

For annonsering betyr dette at GPT-4 er et verktøy som mange andre og kan hjelpe folk til å utføre oppgaver mye raskere, gitt de gir verktøyet de riktige innspillene. For annonseringsløsninger lar GPT-4 dem gjøre verktøyene kraftigere og mer allment tilgjengelige, for eksempel Nextas annonsetekstgenerator.

Rollen forlagene spiller

For utgivere er det to sider: Måten GPT-4 kan hjelpe dem på og trusselen den bygger.

Ser vi på den positive siden først, kan GPT-4 som et verktøy gjøre livet til enhver journalist og markedsfører enklere. Den hjelper deg med å skrive skisser eller artikler, hjelpe deg med å finne informasjon eller lage annonsetekster. Dette kan skape effektivitet som er et langt søk og gir utgivere muligheten til å fokusere mer på verdiskapende aktiviteter på tvers av hele organisasjonen.

Men fordelen er også en ulempe. Det mest brukte verktøyet ChatGPT gir for øyeblikket ingen referanse til informasjonen det gir til brukerne. Dette betyr at utgivere ikke blir kreditert for arbeidet de har utført, en sak som har vært i forkant mellom utgivere og teknologiselskaper som Google en stund.

Hvor fører dette oss?

Vi i OmniOne via Nexta prøver å bruke GPT på best mulig måte for å skape fordeler for våre partnere. Vi vet at annonseoppretting er et nøkkelproblem for utgivere, spesielt når det gjelder å skalere lokale annonsører.

I dag ser vi mange utgivere som bruker trykte og utdaterte reklamer i sin digitale annonsering. Spesielt sosiale plattformer og søkeplattformer, som Google og Facebook, reagerer sensitivt på annonser som ikke overholder deres kvalitetsstandarder. Resultatet? Dårlig ytelse på tvers av plattformer og manglende effekt av annonseinvesteringen.

Det er derfor vi bruker GPT-4 for å automatisere annonsetekstopprettingen, noe som gjør det mulig å lage digitale annonser i stor skala og forbedre ytelsen. Ved å integrere den i den eksisterende annonsebyggeren, er alt partnere trenger å gi en klient-URL og språk, og vi lager annonser på tvers av alle relevante plattformer. Men dette er ikke alt, vi kan lage flere versjoner av bannerne, noe som gjør ytelsen enda bedre. Allerede i dag har vi sett opptil tre ganger forbedring i annonseoppretting og er så vidt i gang.

Men det er flere skritt fremover, med målretting basert på GPT-inndata og kontinuerlige oppdateringer av bannere når man når en bestemt terskel, for eksempel en maksfrekvens for å sikre god ytelse.

Vi er så vidt i gang.

Fremtiden starter nå. Annonsering med de best resultatene.