ga4 post omnione

Hva er Google Analytics 4? Må vi bytte?

Google

Google Analytics 4 (GA4) er Google Analytics tjeneste som lar bedriften din spore nettsteds- og apper samtidig. Dette i tillegg tilpasse seg nye standarder for bruk av informasjonskapsler for å spore bruker og brukeraktivitet. Dette gjør derfor at din bedrift kan utvikle en smartere og datadrevet strategi.

Google Analytics ( UA ) avvikles 1. juli 2023
De aller fleste nettstedene bruker i dag Google Analytics ( UA ) til å måle trafikk og aktiviteter i dag. Google avvikler UA 1. juli 2023, og lar med dette GA4 være det eneste alternativet fra dem.

Hva er fordelene med GA4?
Den nye Google Analytics er merkbart ulik den gamle Google Analytics, og det er derfor det er nyttig å forstå fordelene med Google Analytics 4. På den måten kan du ta i bruk og begynne å dra nytte av den nye plattformen.

   1. Forbedre ROMS ( return of marketing spent )
    Takket være avanserte maskinlæringsmodeller fra Google kan bedriften din motta automatiske varsler fra G4 når trender begynner å dukke opp i dataene dine.
    For eksempel, hvis bedriften din begynner å selge mer av feks. produkt A

   2. Gjør markedsføringskampanjene dine smartere med målgruppeinnsikt.
    Selv om du ikke har en app nå, gir GA4 en fremtidssikret løsning hvis du utvikler en senere. I tillegg til å synkronisere nettstedet og appdataene dine, får du en oversikt over og hvordan brukerreiser skjer på tvers av de to.
   3. Sikre din markedsføringsstrategi for fremtiden med GA4
    En av de største fordelene med nye Google Analytics 4 er at den er laget med tanke på fremtiden. Med større interesse for brukernes personvern og en overgang fra sporing basert på informasjonskapsler, har det blitt avgjørende for analyseplattformer som Google Analytics å tilpasse seg.
    Det er derfor GA4 tilbyr en løsning som ikke er avhengig av informasjonskapsler for å fungere.

Når bør vi oppgradere?
Google avvikler Universal Analytics 1. juli 2023, og lar GA4 være det eneste alternativet. Vi hjelper deg med alternativer fra andre leverandører, eller installerer GA4 for deg!

Her er Googles eget veikart…

march2022 jan2024