CRO

CRO – er en
forkortelse for
Convertion
Rate
Optimization.

cro omnione
På norsk kaller vi det konverteringsoptimalisering. Målet med konverteringsoptimalisering ( CRO) er å øke konverteringene på nettsiden din uten å fokusere på å øke trafikken.  

Tre viktige CRO forbedringer

Konverteringsoptimalisering handler om å analysere og teste ulike funksjoner på nettstedet ditt. Det er utrolig viktig å sette seg mål for nettsiden og ha tydelige Nøkkel Indikatorer for Ytelse, såkalte KPI`er. Det er først da man kan avdekke faktorer som påvirker konverteringen negativt.

 

1. Ingen liker en treg nettside
Det er viktig å analysere hastigheten på nettsiden. Vi vet alle hvor utålmodige vi er når det kommer til nettsider som laster tregt. Din bedrift kan også tape penger dersom nettsiden din laster sakte. Google måler også hastigheten på lastingen av siden, og har dette som parameter for plasseringen din i Google søk.

2. Sett kunden i fokus
Andre analyser som er viktige for CRO, er kundereisen og opplevelsen av den. Hvordan er kundereisen nå, og hvordan burde den optimalt være? Klikkanalyser vil gi deg et godt innblikk i hvordan folk bruker nettstedet ditt. Her vil du kunne se hvor de klikker, hvor langt de scroller og videoopptak/heatmap av hvordan de beveger seg rundt på nettsiden. Slik vil du kunne avdekke eventuelle negative faktorer.

3. Bli best med test
En av de viktigste aspektene i konverteringsoptimalisering er testing. I stedet for å tro og synse, kan du få svar på om konverteringene vil øke eller ikke ved en eventuell endring. Vi kan kjøre ulike tester, som eksempelvis A/B-testing hvor man tester to eller flere ulike varianter. Vi i OmniOne kjører også disse testene via AI og maskinlæring.

Bedre resultater

CRO vil gi gode resultater rett på bunnlinja, og derfor mener vi bestemt at alle bedrifter bør benytte seg av det. Dessverre har ikke mange fått øynene opp for konverteringsoptimalisering ennå, men dette er i utvikling.

Vi i OmniOne hjelper deg gjerne!

Vi har lang erfaring med optimalisering, kjøpstrakt og analyse.